Bevonatos vs bevonat nélküli edény - mi a különbség?
Amikor egy új serpenyőt vagy lábast választunk a legfontosabb, hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki. Ha kétségei merülnek fel, akkor nézze meg listánkat a bevonatos és a bevonat nélküli serpenyők előnyeiről és hátrányairól
Bevonatos vs bevonat nélküli edény - mi a különbség?
Amikor egy új serpenyőt vagy lábast választunk a legfontosabb, hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki. Ha kétségei merülnek fel, akkor nézze meg listánkat a bevonatos és a bevonat nélküli serpenyők előnyeiről és hátrányairól
Bevonatos serpenyők
Előnyök
- Könnyű használni és tisztán tartani
- Ideális ragadós ételekhez, alapanyagokhoz, pl. tojás, tejszín alapú szószok
- A főzéshez kevés olaj vagy vaj elegendő
Hátrányok
- A magas hőmérséklet károsíthatja a bevonatot
- A teflon bevonatú serpenyőket ki kell cserélni, amint kopottnak vagy karcosnak látszanak
Bónusztipp: A bevonatos serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében főzéskor csak szilikon, műanyag vagy fa konyhai kiegészítőket használjon.
Bevonat nélküli serpenyők
Előnyök
- Rendkívül hőálló
- Nagyon tartós; megfelelő használat esetén örökkévaló
- Könnyen használható és kezelhető
- Tökéletesen alkalmas sütésre, pl. steak
- A bevonat nélküli serpenyők mindenféle konyhai eszközzel használhatók, beleértve a fém kiegészítőket is; a karcolások nem befolyásolják a serpenyők teljesítményét.
Hátrányok
- A bevonat nélküli serpenyőknél idővel foltok keletkezhetnek, amelyek azonban nem károsak, ezek a rozsdamentes acélra jellemzőek
- olaj / vaj használata minden alkalommal ajánlott, amikor bevonat nélküli edényekkel főz, hogy elkerülje az étel letapadását
Tudta? A bevonatos serpenyőkkel szemben a bevonat nélküli serpenyőkkel való sütés sokkal hatékonyabb alacsony hőmérsékleten, így energiát takaríthat meg.